Under gångna året har Playstation Plus-prenumeranter fått tillgång till en hel del spel, och tjänsten tuffar på även nästa år. Och nu vet vi vad den första vändan av spel kommer att bestå av, och de anländer den 4 januari.

Först ut är Playstation 4-versionen av action-rollspelet Persona 5 Strikers, som beskrivs som en blandning av vanliga Persona 5 och den klassiska spelserien Dynasty Warriors. Vill man spela något mer verklighetsförankrat kanske Dirt 5 (PS4- och PS5-versionerna) vore något. Tomas belönade det med en stabil 3:a i betyg när det begav sig förra året.

Sist ut är PS4- och PS5-versionerna av Deep Rock Galactic, som faktiskt gör debut på konsolerna i och med släppet på Playstation Plus. I detta co-op-spel (även om det går att lira ensam) för upp till fyra personer axlar vi rollen som gruvarbetande dvärgar som beger sig ner i diverse ogästvänliga miljöer för att hitta dyrbara material.

Omgivningarna är helt förstörbara, och utöver att hitta de material man är ute efter under det specifika uppdraget, måste man även passa sig för den lokala faunan.