I början av månaden drog företaget Panda Hardware igång en Kickstarter-kampanj för att skapa en uppdaterad version av den omtyckta Gamecube-kontrollen. Originalet må ha några år på nacken, men har varit fortsatt populär hos bland annat Super Smash Bros-spelare.

Panda Controller skulle som sagt bli en uppdaterad version av den, med hög byggkvalitet och extra funktioner, såsom ytterligare knappar, anpassningsbara avtryckare, möjlighet att göra den trådlös och kompatibilitet med flera plattformar, inklusive pc.

Målet låg på förhållandevis blygsamma 900 000 kronor, men i slutänden drog de in över 17 miljoner kronor. Men tyvärr blir det ingen Panda Controller, åtminstone inte i dagsläget.

I en uppdatering skriver de att projektet stött på flertalet problem, inte minst med koppling till deras leverantörspartner i Kina, som drabbats av kontinuerliga strömavbrott, utöver svårigheter kopplade till pandemin. Därför kan de inte längre garantera leverans i december 2022 som planerat, och kan heller inte säga när leveransen skulle kunna ske.

Med tanke på denna ovisshet har de beslutat att det bästa är att avbryta kampanjen, eftersom de inte vill hålla på folks pengar. De ska istället söka extern finansiering för att jobba vidare med projektet. Något som inte borde vara jättesvårt med tanke på det stora intresse som bevisligen finns.