Igår skrev vi om att Techland hävdar att det krävs minst 500 timmar för att klara absolut allt i kommande Dying Light 2. Många tolkade det som att spelet kommer att innehålla massor av grind eller achievements som gjorts väldigt tidskrävande bara för sakens skulle, vilket manat Techland att släppa ett förtydligande.

De påpekar återigen att de 500 timmarna handlar om att uppleva allt i spelet, inklusive att göra alla sidouppdrag, läsa all dialog, fatta alla tillgängliga beslut, se alla slut och snoka runt på varenda plats i spelet för att hitta varje samlarobjekt. Om man istället nöjer sig mig att köra färdigt handlingen och alla spelets sidouppdrag, uppskattar de speltiden till runt 80 timmar.

Har man inte så pass mycket tid så kan man även sikta in sig på att endast göra uppdragen i den huvudsakliga handlingen, vilket de uppskattar ska ta runt 20 timmar. Räknar man in en del sidouppdrag och utforskande kanske vi därför landar på en genomsnittlig speltid på 30–35 timmar för en vanlig spelare?

Hur som helst kan vi åtminstone slå fast att spelet verkar ha en hel del innehåll för de som verkligen gillar att grotta ner sig i enskilda spel. Vilket läger man än sällar sig till så är det 4 februari som gäller.