Man skulle lätt kunna tro att Playstation 4-produktionen är nedlagd i favör för Playstation 5, och så verkar faktiskt ha varit planen. Men enligt en rapport från Bloomberg (betalvägg) kommer Sony nu att fortsätta producera trotjänaren under hela 2022.

Insatta personer de har pratat med uppger att PS4-produktionen skulle ha upphört i slutet av 2021, men eftersom komponentbristen fortfarande gör att de inte kan möta efterfrågan på Playstation 5, har de beslutat att fortsätta även i år. Utöver att få ut fler konsoler, även om de inte är PS5:or, ska den ökade produktionen även möjliggöra bättre överenskommelser med tillverkningspartner, enligt källorna.

Trots att Sony inte lyckats tillfredsställa efterfrågan på Playstation 5 så har konsolen sålt riktigt, riktigt bra. Den senaste officiella siffran tycks vara att de skickat 13,4 miljoner konsoler till butikerna, och den siffran är då från slutet av oktober, innan julhandeln. Det innebär bland annat att den sålt snabbare än Playstation 4 gjorde under samma period, vilket helt klart imponerande med tanke på omständigheterna.