Monster Hunter Rise har nu släppts på pc, efter att ha varit exklusivt för Nintendo Switch sedan mars förra året. Och det ser ut att ha blivit en flygande start, med en topp på 85 000 samtidiga spelare för någon timme sedan och just nu en sjätteplats på listan över de mest spelade Steam-spelen, enligt Steamcharts.

Omdömet från spelarna ligger i sin tur på "Mestadels positivt", och många av de negativa tycks kretsa kring en jobbig bugg som hindrar dem från att faktiskt komma igång och spela. När de startar spelet får de meddelandet "Failed to Save", som hindrar dem från att nå huvudmenyn. Än så länge verkar det inte finnas någon lösning, utan de drabbade får nog dessvärre vänta på att Capcom fixar problemet.

Pc-versionen av spelet har även kammat hem riktigt fina betyg, och på Metacritic ligger snittet på 87, och flera pekar på detta som den bästa versionen av spelet. Är man lite halvsugen på spelet finns det en demo att slanga hem från Steam-sidan, och missa inte Fredricks recension av Switch-versionen.