Battlefield 2042 ser allt mer ut som seriens minst omtyckta spel. Köparna har skällt ut det med smärtsamt låga användarbetyg, och betygssnittet ligger till och med lägre än för Battlefield Hardline. Och spelarna? Tja, allt fler spelar annat.

I skrivande stund spelas BF2042 av drygt 6 000 spelare på Steam, enligt Steam Charts. Det är drygt en tredjedel så många spelare som föregångaren Battlefield V har (17 500 spelare nu). Det är också mindre än fem år gamla Battlefield 1 (6 300 spelare). Som lök på laxen har antalet Steam-spelare minskat med 26 procent de senaste 30 dagarna.

Mer eventuellt grus i Dice-maskineriet kommer från den kända ryktesförmedlaren Tom Henderson. I november sa han att spelet hade sålt i 4,23 miljoner exemplar första veckan. Nu säger han att den siffran innefattar återlämnade spel. Uppgifterna är dock inte officiellt bekräftade, så de kan vara felaktiga.

Slutligen tweetar Henderson att fuskskapare överger BF2042. I en skärmdump som påstås härrröra från fusktillverkare står att återkommande prestandaproblem gör att fusket inte funkar som det ska, så rövhattarna... förlåt, fuskskaparna lägger helt enkelt ner det. Ett annorlunda sätt att bemöta fuskproblemet...