I morgon släpps God of War till pc, knappt fyra år efter urpremiären på Playstation 4. Och det har varit värt att vänta på, i alla fall om vi ska tro på kritikerkårens åsikter ihopknölade till en.

Spelet får skyhöga betyg av recensenterna. Metacritic-snittet är 93 av 100 efter 41 recensioner. På PS4 är snittet 94/100, men där baserat på hela 118 recensioner. Också användarbetygen för God of War är svindlande - 9,2 av 10 hos Metacritic.

Även på den andra samlingssiten, Opencritic, är det idel höga omdömen. Ett sällsynt (fast litet) avsteg från toppbetygen är 7 av 10 av Siliconera, och det betyget är ju ändå rätt långt ifrån en sågning. Så grattis till Sony, och till alla hemma-Kratos med en spel-pc framför ögonen.

FZ:s Fredrik Eriksson lät sig golvas av firma Kratos på PS4:an. När han vaknade till liv kunde han inte annat än att sätta högsta betyg.

Slutligen - för dig som tycker allt våld blir lite otäckt har vi dubbat God of War till trygg norrländska. En snuttefilt att ta till när blodet skvätter.