Rykten har florerat om att Sony ämnar slå ihop prenumerationstjänsterna Playstation Now och Playstation Plus, för att istället erbjuda en gemensam tjänst i olika nivåer och på så sätt skapa något som mer liknar en konkurrent till Game Pass. Någon som inte höjer på ögonbrynen åt detta är Xbox-chefen Phil Spencer, som tvärtom påpekar att det är en oundviklighet.

I en intervju med IGN säger han att det är logiskt att "andra aktörer" skapar tjänster som Game Pass och lanserar spel på PC.

Jag vill inte få det att låta som att vi har kommit underfund med allt, men jag tror att det rätta svaret är att låta ens kunder spela spelen de vill spela, var de vill spela dem och ge dem valet hur de vill bygga sitt bibliotek, och vara transparent med dem angående vad våra planer är för PC-initiativ, våra crossgen-initiativ och andra saker.

Han säger även att Sonys påstådda satsning inte är bevis på att han och hans team gjorde rätt som satsade på Game Pass i ett tidigt skede, utan att det snarare är bevis för att branschen alltid var på väg i den riktningen.

Sonys satsning sägs ha kodnamnet Spartacus och ryktas lanseras i vår.