Jätteaffären där Microsoft vill köpa Activision Blizzard för uppskattningsvis 68 miljarder dollar fick den senares aktiekurs att ta glädjeskutt. Men för Sony-aktien skedde det motsatta - när Tokyo-börsen stängde i dag hade kursen på Playstation-tillverkarens aktie dykt med 13 procent, motsvarande 20 miljarder dollar. Det är det största raset för Sony-aktien sedan oktober 2008, uppger Bloomberg.

Orsaken torde vara en oro hos investerarna för vad köpet innebär för Playstations del. Eftersom Microsoft äger Xbox finns en risk att stora namn som Call of Duty, Diablo och Overwatch slutar släppas på Sonys konsol. Affären är inte klar än, och om den går igenom så kommer det sannolikt dröja innan allt är undertecknat och klart, men oron finns uppenbarligen där hos aktiehandlarna.

Andra spelföretags aktiekurser följde dock Activision Blizzard och har stigit efter beskedet, t.ex. Square Enix, Ubisoft, Capcom och EA. Möjligen spekuleras de i att någon av de blir Microsofts nästa mål. Inget pris verkar ju vara för högt för jätteföretaget.