Bobby Kotick kan komma att lämna sin position som VD för Activision Blizzard efter att Microsoft tagit över företaget. Det uppger källor med insyn i affären till Wall Street Journal (betalvägg), skriver Eurogamer.

Microsoft är i färd med att köpa Activision Blizzard för omkring 68 miljarder dollar, men affären är inte klar än. Om/när den godkänts av finansmyndigheter, styrelser och andra berörda parter ska allt vara klart under 2023, och då ska hela Activision-staben lyda under Microsofts spelavdelning och dess VD Phil Spencer. Men - där någonstans spår WSJ:s källor att Kotick lämnar VD-stolen.

Varken Microsoft eller Activision Blizzard har såvitt känt uttalat sig om uppgifterna.

Bobby Kotick tog över som VD för Activision 1991 - alltså för drygt 30 år sedan. Under hans ledning har företaget etablerat sig som ett av spelvärldens största, med storsäljande serier som Call of Duty. Genom uppköp och sammanslagningar har de Blizzard och Candy Crush-skaparna King i stallet. Men på senare år har både Kotick och företaget fått allt hårdare kritik, och det kulminerade i höstas när Kotick anklagades för att ha känt till dålig företagskultur och sexuella trakasserier utan att göra något åt dem. Återstår att se om den här jätteaffären får honom att tacka för sig.