Idag 18:00 släpps uppföljaren till Expeditions: Viking från 2017. Spelserien som också innehåller Expeditions: Conquistador har hyllats för att vara både ambitiös och intressant för historieintresserade rollspelare.

Rome kanske inte är det djupaste spelet vad gäller karaktärsskapande, men det ser ut att väga upp för det när det kommer till story och kanske framförallt de turordningsbaserade striderna. Med mängder av valmöjligheter och strategiska grepp verkar spelet ha tagit fasta på att överraska.

När du inte strider styr du din huvudperson runt i en värld som åtminstone gör en rejäl ansats till att vara historiskt korrekt. Förutom att utforska får du så småningom chansen att själv sköta en arméförläggning, med allt vad det innebär.

Ute idag, alltså, till PC. Utvecklingen har Logic Artists stått för. Många anställda på danska Logic Artists kommer efter släppet att lägga ner verksamheten, och jobba vidare i bolaget Dynasty Studios, som ska satsa på NFT:s och blockchain. Men Expeditions-serien ägs forfarande av THQ Nordic, så vi får hoppa på fortsatt support av serien.