Microsofts köp av Activision Blizzard kan få stora konsekvenser för Playstation: det finns en risk att spel och serier som Call of Duty, Diablo 4 och Overwatch 2 inte släpps till Sonys konsol.

Det lär dröja åtminstone tills affären är godkänd och genomförd innan den frågan hamnar på dagordningen, men Sony har redan nu klargjort att de förväntar sig att Activisions spel fortsätter komma till Playstation. De förväntar sig också att ingånga avtal uppfylls. Det säger en talesperson till Wall Street Journal (betalvägg):

We expect that Microsoft will abide by contractual agreements and continue to ensure Activision games are multiplatform.

Microsoft sa i pressreleasen om affären att de tänker fortsätta stödja communities på "en rad plattformar", vilket torde betyda att spel som finns på t.ex. Playstation och Switch kommer fortsätta göra så. Men frågan hur det blir med nya spel när affären gått igenom finns det inget svar på nu.

2014 köptes Mojang och Minecraft av Microsoft, och det finns kvar till Playstation, Nintendo och andra plattformar. Samma sak gäller alla Bethesda-spel som fanns ute när företaget köptes för 1,5 år sedan. Men - kommande Starfield släpps exklusivt till Xbox och Windows. Så Diablo 4 och andra tungviktare kan nog orsaka huvudvärk för Sony-lägret ett tag.