Cirkusen kring Microsofts köp av Activision Blizzard och vilka spel de kommer att hålla för sig själva i framtiden fortsätter. Sony har tidigare sagt att de förväntar sig att Microsoft ska hedra alla existerande överenskommelser angående Call of Duty. Xbox-chefen Phil Spencer har svarat att de kommer att göra det och att de vill behålla Call of Duty på Playstation. Huruvida denna vilja enbart sträcker sig till de spel som redan är avtalade eller även framtida titlar återstår att se.

Hur det än ligger till verkar Playstation-ägarna kunna se fram emot flertalet Call of Duty-spel, åtminstone om man ska tro på Bloomberg (betalvägg). De säger sig ha pratat med källor som säger att Activision redan gått med på att släppa ytterligare tre Call of Duty-spel på Playstation.

De tre spelen sägs vara Modern Warfare 2 – som ska släppas någon gång i år – ett nytt Treyarch-spel nästa år såväl som en uppföljare till det populära battle royale-spelet Warzone, som också ska släppas nästa år.

Det är som sagt obekräftade uppgifter, och ingen vet vad Microsoft har för planer för seriens framtid bortom de överenskommelser som redan finns på plats.