Elden Ring har gått guld och lär således med största sannolikhet släppas som planerat den 25 februari. I en intervju med spelets producent, Yasuhiro Kitao, sade han nyligen att spelet kommer att bli Dark Souls-svårt, men även mindre stressigt. I samma intervju tog han dessutom upp spelets längd, vilket otvivelaktigt är en viktig aspekt för många spelare.

Det kommer att variera kraftigt från spelare till spelare, men när det gäller mål vi satt under utvecklingen så är tanken att huvudrutten bör kunna genomföras på runt 30 timmar.

Spelet som helhet är väldigt stort och innehåller dussintals fler timmar av spelande, men om vi bara pratar om huvudrutten så bör den inte ta mycket längre än så.

30 timmar om man drar igenom handlingen utan att låta sig lockas på villovägar (en överhängande risk) alltså, vilket nog får klassas som rätt långt. Men precis som Kitao säger lär det även variera kraftigt beroende på spelaren, speciellt om man, som undertecknad, har en förkärlek för att dö 30 gånger per boss.

Kommer Elden Ring leva upp till hypen? I skrivande stund säger 59 % av FZ:s läsare ja, men glöm inte att gå in och lägga din egen röst.