Microsoft Flight Simulator tog världen med storm både när det inledningsvis släpptes till pc och året därpå till Xbox Series X/S. Flygplantspiloter har verkligen kunnat leva ut sina drömmar, men helikopterpiloter har fått bli utan, sånär som på spelarskapade kreationer. I år ska det dock bli slut på det, för Asobo säger att de planerar att implementera helikoptrar i höst.

Det krävs dock en hel del jobb innan det är möjligt, och de har redan börjat arbeta med att förbättra hur propellrar simuleras, vilket är viktigt för att helikoptrar ska fungera som de ska. Dessa förbättringar kommer även att användas för flygplanen för att göra simuleringen mer verklighetstrogen.

Alla pc-spelare som verkligen gillar att kräma på med allt ögongodis kan även se fram emot stöd för uppskalningstekniken DLSS. Vi har inget spikat datum för det, men stödet ska implementeras någon gång i år.

Vill man göra upplevelsen ännu mer realistisk är en yoke oumbärlig, och Tomas recenserade faktiskt en sådan från Turtle Beach för bara ett par dagar sedan.