Jag blev pappa förra året, @Tompa är gammal nog att vara min far och allt fler spel tar upp föräldraskap. Ser du en röd tråd? En krönikör på Kotaku tar upp att allt fler spel behandlar föräldraskap ur olika synvinklar och som exempel nämner han aktuella titlar som #Bioshock 2 och #Heavy Rain. I det förstnämnda spelar du en av de första dykardräktsfarsorna i jakt på din Adam-slurpande dotter och det senare bygger mycket på vad du är beredd att göra för kärleken till ditt barn.

Föräldraskap, inte lätt i verkligheten eller i spel

Skribenten försöker resonera fram vad det beror på och en av anledningarna kan självklart vara att de som växt upp med spel börjar komma i den åldern där det meckas familj. Det är också ett hyfsat enkelt sätt för spelskapare att skapa ett känslomässigt band mellan karaktärer, en motivation som kanske är större än att "bara" spöa storbossen.

Pappa kom hem, för jag längtar efter dig...

Mitt synsätt på spel där föräldraskap porträtteras har garanterat förändrats, när jag recenserade #Heavy Rain var det en återkommande tanke och jag knöt an med "pappan" mer än de andra karaktärerna. Nu har jag bara spelat de första tre banorna v #Bioshock 2 men där kände jag inte något speciellt för sökandet efter den lilla flickan. Kanske var miljön för abstrakt.

Har du fått barn och hur har det förändrat din syn på spel? Hör föräldraskap hemma i spel eller är det bara ett billigt trick för att frammana känslor? Ordet är ditt.

Ja, alla är vi olika. Se bara till att få ihop det med en kvinna/man som känner likadant. :D 16/02 Hahaha, fyfan vad bra. Jag har tänkt samma sak sedan unga tonåren fram till nu (22). Hoppas jag behåller samma inställning :) 16/02 Frågan var väl just varför i helvete man någonsin skulle hamna i den fasen av sitt liv? Vi är redan på tok för många här på jorden, barnaskapande är på sitt sätt endast ett bidrag till den mänskliga rasens undergång. Dessutom har jag mycket svårt att... 16/02 Inte för att låta otrevlig, men du verkar inte vara i den fasen i ditt liv då du ska skaffa barn! Men alla lever sitt liv som de vill, slutet gott allting gott :D För övrigt har jag inte barn så jag kan inte svara på fråga. Men intressant ämne! 16/02 Jag är 29 år och har aldrig ens tänkt tanken på att skaffa barn. Varför släpa runt på en ful, skrikande och skrynklig nollåring samt en post graviditetsfet gnällspik till kvinna när man hellre dricker öl och spelar spel? Om någon har ett övertygande sva... 16/02 Hahaaha, joo, kan tänka mig att det ger mycket goda föräldraregenskaper. 15/02 Tamagotchi. 15/02 Då mina ME2 fiskar dog så tror jag det är svårt att kombinera husdjur/barn med att rädda galaxen, ofta så är det barn/flickvänner som ska räddas 15/02 Blir farsa om en dryg månad. Får lira igenom Bioshock2 tills dess så jag lär mig något ;) 15/02 Det enda sätt som mitt föräldrarskap förändrat mitt sätt att spela på är en tydlig gräns där det tidigare inte fanns någon. Tror inte det påverkar sättet jag spelar i spelen, dock vad jag väljer att anse acceptabelt i spel och som spel. Ett exempel ä'r... 15/02
Skicka en rättelse