Microsofts uppköp av Activision Blizzard är på gång, men ännu inte genomfört, och några som kan sätta stopp för affären är myndigheterna. I ett inlägg på den officiella Microsoft-bloggen meddelar nu företaget, i förebyggande syfte, att de är måna om att bibehålla konkurrensen på marknaden och leva upp till kommande konkurrenslagar på mjukvarumarknaden.

Texten handlar främst om att ha rättvisa villkor för tredje parter som släpper mjukvara på Microsoft Store, men behandlar även de spel som Activision Blizzard utvecklar och ger ut.

En av de hetaste potatisarna är Call of Duty-serien, och efter några mer eller mindre vaga uttalanden säger nu Microsoft uttryckligen att Call of Duty och andra Activision-spel inte bara kommer att släppas på Playstation i enlighet med existerande avtal, utan även efter att de har löpt ut. Det innebär inte att alla Call of Duty-spel nödvändigtvis kommer att släppas på Sonys plattform, men det är åtminstone hoppingivande.

To be clear, Microsoft will continue to make Call of Duty and other popular Activision Blizzard titles available on PlayStation through the term of any existing agreement with Activision.

And we have committed to Sony that we will also make them available on PlayStation beyond the existing agreement and into the future so that Sony fans can continue to enjoy the games they love.

De tillägger att de även är intresserade av att liknande steg för att stödja Nintendos plattform, vilket säkerligen är välkommet bland Nintendo-spelare, som hittills inte fått något CoD-spel på Switch.