Efter bleka betyg och massiv kritik från köparna har antalet personer som spelar Battlefield 2042 på Steam rasat. Och i förmiddags nåddes ett nytt, inte alldeles efterlängtat rekord - under 2 000 spelare samtidigt på Steam. Det är katastrofala siffror för det bara tre månader gamla storspelet.

När vi skrev om det för en månad sedan var spelarantalet drygt 6 000, vilket då bara var lite mer än en tredjedel så många som Battlefield V och mindre än BF1. De båda föregångarna ligger i dag kvar på ungefär samma siffror, så BF2042 får snart se upp för det nio år gamla BF4 (drygt 1 100 spelare just nu). Toppnoteringen för BF2042 det senaste dygnet är knappt 4 200 spelare. Snittet de senaste 30 dagarna är drygt 4 900 spelare. Allt enligt Steam Charts.

Samtidigt ger inte dessa siffror hela bilden av antalet spelare. Spelet är dels släppt på EA:s egna spelklient, dels till Xbox och Playstation, så det totala spelarantalet är högre. Men Steam-trenden är med stor sannolikhet ingen isolerad företeelse.

BF2042 har uppdaterats flera gånger sedan releasen i november, och flera patchar och mer innehåll ska komma framöver. Men Dice tvingades nyligen skjuta fram season 1 till sommaren för att prioritera buggstädning.