Magplask eller fantastisk spelkonst - åsikterna är nästan lika många som det finns spelare. Men det alla kan vara överens om är att konsolversionerna till Playstation och Xbox var långt ifrån vad som förväntades av ett företag som CD projekt Red. Sedan spelets release i december 2020 har många väntat på den ultimata uppdateringen som ska få allt (det mesta?) att fungera som det var tänkt. Händer det nu?

Under en livestream idag meddelade företaget att uppdateringarna till next gen-konsolerna och patch 1.5 till alla plattformar nu är tillgänglig.

Streamen startade med en gameplaysekvens (från Series X) där man bland annat såg V byta kläder och utseende (efterfrågat!) Man fortsattte med att (något pladdrigt över videolänk), snacka om diverse förbättringar som kommer med uppdatering 1.5 som släpps till samtliga plattformar, samtidigt som next-gen-uppdateringen. Förbättrad trafik, "bättre AI" (vad betyder det?), möjligheten att köpa/göra om sin lägenhet med mera. Kolla in alla detaljer om det, samt Series X-gameplay, i filmen nedan. (PS5-versionen ser ni här.)

Den som fortfarande är tveksam erbjuds en 30-dagars testperiod på Series X/S eller PS5. Du ska kunna spela upp till fem timmar, och för över dina sparfiler.

"With the update, Cyberpun k2077 takes advantage of the additional power of the newest generation of console hardware, allowing for ray tracing features and 4K with dynamic scaling, faster loading times, and a variety of other visual and technical improvements."

Observera att vissa förbättringar inte kommer till last gen. Och har du PS4-versionen måste du dra ner HELA PS5-versionen på nytt.

FZ:s recension av den inte lika nedsablade (och i mångas tycke fenomenala) PC-versionen hittar ni här. Kommer next gen-versionerna och 1.5 att hålla måttet? Vad saknar ni? Skriv av er i kommentarsfältet.

Texten uppdateras löpande.