Valve verkar fast beslutna att göra Steam Deck så konsumentvänlig som möjligt. De har tidigare demonstrerat hur man plockar isär maskinen (med uppmaningen att inte göra det) och tidigare under veckan släppte de CAD-filerna för själva chassit, så att man kan 3D-printa det själv. Reservdelar ska också finnas tillgängliga, och nu står det klart att dessa kommer att tillhandahållas i samarbete med bland andra Ifixit.

Ifixit är främst kända för sina utmärkta verktygssatser för elektronik, och utvärderar dessutom hur enkla olika produkter är att reparera av konsumenterna själva. De sammanställer även reparationsguider och skapar videor där de plockar isär olika produkter.

Nedan ser ni till exempel deras egna särplockning av Steam Deck. I slutänden fungerade maskinen som väntat när de satt ihop alla delar igen, och över lag verkar möjligheterna att reparera den själv riktigt goda. De gillade dock inte lösningen för batteriet och säger att det är rätt knepigt att byta ut.

Steam Deck släpps officiellt den 25 februari, men att få tag på en lär inte vara det enklaste (eller billigaste) om man inte var en av de första att förhandsboka.