Vi är bara i februari, men har redan sett flertalet högprofilerade uppköp i spelvärlden. Det tycks ha gett blodad tand får både uppköpare och de som vill bli uppköpta – som Platinumgames. Nu meddelar den franska jätten Ubisoft att inte heller de skulle ha något emot att bli uppköpta av ett annat företag.

Det är vd:n Yves Guillemot som i ett samtal med investerare (via Gamesradar) sa att Ubisoft kan förbli självständiga eftersom de har talangen, skalan och en stor portfölj av populära varumärken. Han påpekade även att dessa varumärken är eftertraktade av de största aktörerna i spel- och teknikindustrin, och att om ett erbjudande om uppköp skulle komma, kommer styrelsen att utvärdera det i intressenternas bästa intresse. På frågan varför Ubisoft inte fått några bud svarade han att de inte tänker spekulera i det.

Det verkar alltså inte som att de aktivt försöker bli uppköpta, men det är onekligen intressant att de inte direkt avfärdar det hela och påpekar att de tänker stå på egna ben. Ubisoft är trots allt ett av de största spelföretagen i Europa, men kan Activision Blizzard bli uppköpta känns det å andra sidan som att gränsen ligger väldigt högt för giganterna i branschen.