Många hade nog väntat sig att Marvel's Guardians of the Galaxy skulle bli ett kalkonspel i klass med Marvel's Avengers, men så var verkligen inte fallet. Spelet kammade hem riktigt bra betyg (en fyra i FZ:s recension) och utnämndes till och med till årets femte bästa spel av FZ:s läsare. Därför är det lite överraskande att det tydligen inte sålt lika bra som Square Enix väntat sig.

I deras senaste delårsrapport säger de att spelets lansering inte nådde upp till vad de väntat sig, trots positiva recensioner. "Försäljningsinitiativ" drog dock igång i november och fortsatte under 2022, vilket fått försäljningen att förbättras något. De säger nu att de kommer fortsätta försöka utöka försäljningen för att kompensera för den långsamma starten.

Vad dessa ansträngningar ska bestå av, utöver troliga rabatter, vet vi inte, och utvecklaren Eidos Montreal har tidigare sagt att de inte planerar att släppa något DLC. I november fick spelet en uppdatering som lade till ray tracing-effekter på Playstation 5 och Xbox Series X, så det kommer heller inte kunna locka till sig nya spelare genom att släppa en next gen-version, eftersom den redan är släppt.