Efter år av hyfsat nyhetsstiltje från den finlänska utvecklaren #Remedy står det nu klart att #Alan Wake släpps 21 maj, fast [n=36625 bara till Xbox 360]. De tycker själva att spelet passar bäst på en storbildskärm och ur soffläge så några planer att skeppa spelet till pc finns inte. Officiellt.

I en intervju hos Cinemablend pratar de också om sina inspirationsskällor och som många redan har gissat är Twin Peaks en av dem. Även den (o)trevliga boken Lunar Park av Bret Eastin Ellis (författaren bakom mer kända American Psycho) nämns samt såklart även Stephen King. TV-serier ska ha hjälpt dem vad det gäller tempot och i de sammanhangen pratar de varmt om Lost. Om det betyder att vi får vänta till spel nummer sex eller sju för att få reda på vad som egentligen händer i Bright Falls återstår att se.

Jo jag förstår att det kanske kan vara så men att skylla på att man borde sitta i soffa istället för att säga som det är är verkligen är illa. Jag skulle nog säga att multiports alltid är sämre än om dom skulle bara gjort spelen till en hårdvara från... 16/02 Lögn är väl att ta i. Allt handlar om att de fick ett bra erbjudande från MS, de fick både mer pengar att arbeta med, kunde optimera spelet för en hårdvara etc. Alla som är erfarna inom spelvärlden vet att plattformar och exklusiviteter är flytande begr... 16/02 Sluta ät jästa körsbär! Spelet släpps inte till PC för att Remedy föredrar att utveckla till en platform samtidigt som Microsoft vill ha maximal avkastning. Folk drar tillbaka spel - ibland på en plattform och ibland alla. Starcraft: Ghost anyone? 15/02 Det är m$ som pratar och inte remedy, dom har tvättat truten på hela företaget duktigt märks det. 15/02 Det är där du har fel, jag har jobbat inom det asiatiska bankväsendet i snart 8 år nu så jag vet ett och annat. Spelet släpps inte till PC för att Remedy är Xbox360-fanboys. 15/02 Klart som tusan det handlade om pengar, MS vill göra 360n mer attraktiv och Remedy tackar nog inte nej för den budgetökning de antagligen fick. Folk här verkar ju tro att spelföretag är ett gäng lattjo killar som sitter och gör schyssta spel för att ge... 15/02 Kommer säkert komma en pc version förr eller senare 15/02 +1 15/02 Så urlöjligt att dra fram den gamla "soffa-gaming" ursäkten. Vill jag lira pc i min soffa framför en storbildsskärm med en handkontroll är ju inte det någon svårighet. Att de skippa PC handlade bara om pengar, det handlar alltid om pengar. Ignore på Rem... 15/02 Det är Microsoft som bestämmer. Remedy har inte så mycket att säga till om. 15/02
Skicka en rättelse