George R.R. Martin har utnämnt Elden Ring till en megasuccé (även om han är lite jävig), och försäljningssiffrorna tycks backa upp det. Föga förvånande toppar det den brittiska försäljningslistan, och enligt Bloomberg har det sålt 26 % bättre än Dark Souls 3 (som tidigare sålt mest av alla Souls-spel).

Då har man dessutom bara räknat med den fysiska försäljningen, och den digitala lär bara få siffrorna att bli ännu mer imponerande. Det innebär även att det är årets tredje största spelsläpp, efter Pokémon Legends: Arceus och lite bakom Horizon: Forbidden West.

Det är givetvis även en fjäder i hatten för Forbidden West, eftersom det endast släppts till Playstation 4/5, medan Elden Ring även kommit till pc och Xbox. Å andra sidan är framförallt pc en väldigt digital plattform, så med digital försäljning inräknad kanske det skulle se annorlunda ut.

65 % av alla fysiska Elden Ring-spel (återigen, endast i Storbritannien) har sålts till Playstation 5, 17 % till Xbox, 17 % till Playstation 4 och 3 % till pc.