Quantic Dream ser ut att ha svårt att rekrytera personal till Star Wars Eclipse, actionäventyret som avtäckes med en blytung trailer på Game Awards i december.

En källa nära företaget uppger för Xfire att trailern släpptes som ett sätt att locka folk till företaget, men att det misslyckats och att spelet därför kan dröja till 2027 eller 2028. Om det stämmer går förstås inte att veta i nuläget, men det finns tecken på att företaget faktiskt har svårt att hitta folk. Ett 60-tal lediga jobb ligger ute (ungefär lika många som i december), den äldsta av den uppges ha lagts ut i februari. Men, Xfire har grävt i historiken och kommit fram till att flera av dem är gamla annonser som försetts med nyare datum. Vissa uppges vara hela två år gamla.

Ett par skäl till rekryteringsproblemen spås vara brist på kompetent personal och att Quantic Dream för några år sen anklagades för sexism och dåligt klimat i arbetsmiljön.

Det kom uppgifter om problem i utvecklingen redan strax efter att trailern släpptes i december. Samma Tom Henderson som står bakom de senaste uppgifterna uppgav då att det dels var svårt att hitta folk, dels problem med att Quantic Dreams spelmotor inte lämpade sig särskilt väl för den typ av spel studion nu vill göra. Det är inte känt om det finns flera källor bakom uppgifterna om problemen.

Quantic Dream har inte sagt när de planerar att släppa Star Wars Eclipse.