Tv-serien Halo har varit och vänt i det populära utvecklarhelvetet, men har till sist premiär den 24 mars på Paramount+. Planen var från (första) början en release under hösten 2015, och då var det meningen att Steven Spielberg skulle producera. Så blev det inte. Inte alls, som du märker.

Producenten Darryl Clark säger dock, i en intervju med Total Film (via Wccftech) att den ikoniska Spielberg ändå fortsatt att bidra. Faktum är att han haft rollen som en slags "gudfader".

We always treated it as though it was a legacy project of Steven's. He godfathered it in terms of reading every script, helping choose showrunners, writers, director, cast, production design, and visual effects; every aspect of it, he looked at.

Steven Kane, första säsongens showrunner (som inte återvänder till nästa) säger att man även jobbat med 343 Industries på alla sätt möjliga för att säkerställa att gamla fans ska känna sig välkomna. Han tillägger dock att även nytillkomna ska kunna ryckas med i sci-fi-spektaklet.