Anrika Platinumgames senaste spel heter Babylon's Fall och har på förhand ... inte sett särskilt lovande ut. Spelet har fått utstå kontinuerlig kritik av allt från designstilen till striderna, och nu när spelet till slut har släppts är det bara att konstatera att det inte ser ut att bli någon succé.

Spelet hade faktiskt bara som mest 650 samtidiga spelare på Steam i torsdags, då det släpptes, vilket är otroligt dåligt för ett spel från Platinumgames och Square Enix. Sedan dess har det släntrat in lite fler spelare, med en topp på 1188 – fortfarande inget att hänga i julgranen, alltså. Spelet är även släppt på Playstation 4 och 5, men vi har inga siffror för dem.

I skrivande stund finns det bara 138 omdömen på Steam, och sammantaget är de "blandade". Kritiken kretsar främst kring grafiken och de väldigt aggressiva mikrotransaktioner som spelet inkluderar, trots att det kostar 700 spänn. Recensioner i spelmedia har heller inte varit särskilt positiva.

Vi avslutar med några visdomens ord från FZ:s chefredaktör Daniel Sjöholm (från förra veckans Fragzone-Fredag): "Jag rage-avinstallerade och refundade efter 20 minuter."