Det handlar såklart om att utforska, Elden Ring. Att i sin egen takt uppleva och upptäcka den myriad av konstiga platser och varelser som befolkar den sorgsna världen. Men det handlar såklart också om att ta reda på vad som kommer härnäst (och för vissa även om att passera gränser som utvecklaren satt).

Nordöst om spelets startområde finns till exempel en stor byggnad som ingen har tagit sig in i. Den ser ut som en romersk arena, ett colosseum, med en enda eländig figur framför den som bara säger det kryptiska:

All I wanted was to fight. To fight, as a warrior, at last. So why? Why, O guidance of grace, will this door not open?

Internet är som brukligt på saken, och en av alla undersökande skrivbordsdetektiver heter Lance McDonald. Han ska ha lyckats spela in ett videoklipp inifrån byggnaden (som ju ingen ska kunna gå in i). Tack vare detta har många kommit till slutsatsen att det handlar om ett område ska ska bli tillgängligt via ett dlc, OCH att det ska ha pvp-funktioner. Makes sense, egentligen. En arena. Galdiatorspel. Ni förstår.

Har ni tips på andra, mystiska områden som är i behov av en armé av nätdetektiver, redo med datamining eller glitch-manövrerande? Skriv av er.

Tack PCG för tipset.