Kort efter att en reboot av Perfect Dark presenterades i slutet av 2020 lämnade lead designern Drew Murray utvecklaren The Initiative (som han också var med och grundade) av personliga skäl. Och nu verkar ett till tungt namn ha lämnat utvecklaren.

Game director Dan Neuburger står som jobbsökande på Linkedin, berättar det här Resetera-inlägget. Hans tidiga meriter säger att han lämnade The Initiiative efter 3 år och 8 månaders tjänstgöring. Varken han eller företaget har såvitt känt sagt att eller varför han lämnar.

Men nya Perfect Dark görs både av The Initiative och av den gamla Tomb Raider-studion Crystal Dynamics, och Resetera-författaren väcker en intressant tanke: kanske är det så att The Initiative primärt har som uppgift att sätta igång projekt, och sen sköts utvecklingen i huvudsak av en annan studio. Spekulation såklart. Men om den stämmer behöver förlusten av en game director inte betyda så mycket som fruktat. Den som lever får se.

Pefect Dark sades tidigare vara tidigt i utvecklignen och det har inte pratats releasedatum officiellt än. Spelet är på väg till Xbox Series och pc.