The Witcher 3 släpptes för nästan sju år sedan, den 18 maj, 2015. Det är ungefär samma tidsspann som det i Witcher-världen tog att hitta ett av de allra sista påskäggen, gömt av utvecklarna.

Det är youtubern xLetalis som har letat efter det, ända sedan Philipp Weber, en av spelets quest designers, lämnade några ledtrådar om det på sitt twitter-konto. Påskägget handlar om karaktären Vivienne från expansionen Blood and Wine:

"I wonder when they will find Vivienne's last secret"

Vidare ledtrådar avslöjade att påskägget finns någonstans på Skelliga-öarna, och att det ”goes quite a bit further”, jämfört med andra påskägg. Jakten var igång på allvar.

Och så till slut blev det alltså xLetalis som hittade det i ett uppdrag som heter The Warble of a Smitten Knight. Allt nedanför det här stycket kan ses som spoilers, om du nu fortfarande jagar ett av spelets allra sista ägg.

I Blood and Wine träffar Geralt Vivienne de Tabris, en hovdam som har drabbats av en förbannelse - hon tar sakta men säkert formen av en fågel, vilket hon försöker dölja med alla möjliga medel. Geralt har möjligheten att försöka häva förbannelsen, men ett av valen han kan göra resulterar i att Vivienne, trots att hon blir sig själv igen, bara kommer att ha sju år kvar att leva.

Youtubern använde konsolkommandon för att förflytta Vivienne till en specifik plats, för att sedan skynda på tiden. Och se, när sju in-game-år gått låg hon där, död bland höet. Med en kraftigt buggat kroppställning. Nedan kan ni kolla in videon som visar upp händelsen.

Fotnot: 18 maj är inte bara The Witcher 3:s födelsedag, utan även nyhetsförfattarens. Allt hänger ihop!