Låga kritikerbetyg, svidande kritik från köparna och missade säljmål - Dice lär inte ha missat att Battlefield 2042 inte var det spel folk förväntade sig. Och ska vi tro en insiderkälla som Xfire talat med så har företaget lärt sig "värdefulla läxor" av spelet, vilket kan komma att förändra både BF2042 och nästa Battlefield-spel.

"Jag tror vi kommer ta tillbaka många av de ändringar vi gjorde i Battlefield 2042", säger källan angående nästa BF-titel. Men den går inte in på detaljer. Nästa BF-spel ska vara i pre-production, och "källor" (i plural) uppger att det är tänkt att utspelas i nutid eller nära framtid.

En Dice-medarbetare som slutade strax efter BF2042-releasen uppger att det funnits planer på att nästa BF närmast skulle bli en "hero shooter". Men just övergången från klassiskt klass-system till specialister är en av de saker som BF2042 kritiserats för, och enligt Xfire pekar färska speltester på att Dice mer lutar åt klasser i BF2042. Och sannolikt då också i nästa titel.

En stor del av medarbetarna ska ha påbörjat nästa titel, men samtidigt fortsätter ett betydande gäng arbetet med BF2042. Dice har ju lovat en hel del innnehåll till det, som vapen, banor, fordon och specialister, och enligt artikeln verkar företaget inte vara på väg att ge upp BF2042 än.

Alla uppgifter är obekräftade och ska därför tas som rykten, inte sanningar.