Skyblivion är en fan-skapad remake av The Elder Scrolls IV: Oblivion i Skyrim-motorn, och har varit under utveckling sedan tidernas begynnelse. Det är kanske inte så konstigt, med tanke på hur omfattande projektet är och att det är frivilliga som sysslar med det på sin fritid. Men framsteg görs i allra högsta grad, och i den senaste utvecklingsdagboken får vi se en hel del nytt från projektet.

De snackar till exempel vättar (eller vad sjutton man nu ska översätta "goblins" till) och hur de bildat olika stammar som terroriserar mänskliga bosättningar. När det kommer till 3D-assets verkar teamet inte ha tagit några genvägar, utan har återskapat allt från bestick till byggnader från grunden.

Mode är en annan viktig del av Cyrodiil, och vi ser ut att få en hel del plagg att skräddarsy våra karaktärer med. Och på tal om utrustning har de lagt extra krut på de daedriska artefakter som kan hittas i världen, som det legendariska svärdet Umbra och stridshammaren Volendrung.

Avslutningsvis säger teamet att de nu börjar skymta slutet på detta gigantiska projekt, även om det fortfarande finns en hel del kvar att göra. Vill man bidra med sin talang eller bara veta mer om det hela kan man ta en titt på den officiella webbplatsen.

Gillar man Morrowind bättre kan man hålla ögonen på moddprojektet Skywind.