Ytterligare ett kvartal, ytterligare en rapport från Blizzard om hur utvecklingen av Diablo 4 fortskrider (ni hittar den förra här). Denna gång fokuserar de på spelets miljöer, som är uppdelade på fem distinkta regioner och hundratals olika hålor. Den här gången har de satsat på en mörkare och mer jordnära inriktning jämfört med tidigare spel i serien, även om "trovärdighet" är målet snarare än "realism".

Miljöerna kommer bland annat att inkludera Scosglenkusten, som präglas av ödsliga stränder med ruttnande kadaver och karga klippor. Orbeiklostret ligger i sint ur i betydligt torrare omgivningar, där vindarna bär på sand snarare än saltvatten. Klostret har dock sett bättre dagar, och de Zakarumdyrkande munkarna tycks inte finnas kvar. Vill man verkligen bli på dystert humör kan man besöka den medeltidsinspirerade staden Kyovashad – eller åtminstone dess södra, mest nedgångna distrikt.

I världen hittar vi även diverse hålor, eller dungeons, och Blizzard har skapat flera olika uppsättningar av "tilesets" för att bygga dessa omgivningar, som de kallar "skapade för hand men ändå processuellt skapade". De kommer i flera olika varianter, såsom Lovecraft-inspirerande hålor, grottor, underjordiska byggnader och annat.

Nedan hittar ni samtliga videor från uppdateringen, men det finns mer att läsa och se i det officiella inlägget. Något släppdatum har vi inte, men som tidigast ska Diablo 4 komma 2023.