Under 2020 dreglade vi kopiösa mängder över den Minecraft-beta på pc som använde sig av ray tracing. Den blockiga världen förvandlades i princip till något helt nytt med ett knapptryck. Några som inte fått chansen att uppleva härligheten är konsolspelare, än...

Den senaste preview-versionen av spelet till Xbox Series X (och möjligen Series S) inkluderar nämligen begränsat ray tracing-stöd, rapporterar The Verge. Det är dock inte så enkelt som att man bara aktiverar ray tracing-effekterna i konsolversionen av spelet. Istället måste man skapa en Minecraft-session på en pc och aktivera specifika resurspaket, varpå man kan gå med i sessionen från en Xbox Series X-konsol och därefter aktivera ray tracing i spelinställningarna.

Videodemonstrationen kanske inte är jätteimponerande – främst eftersom det är ett hyfsat tråkigt område – men att det faktiskt verkar funka bådar åtminstone gott för en mer officiell implementering. Vi kan även hålla tummarna för att AMD:s uppskalningsteknik FSR 2.0 blir tillgänglig i spelet för att ge oss några extra fps.