Retroäventyret Hyper Light Drifter föll inte alla i smaken, men tillräckligt många för att man ska kunna kalla det för omtyckt över lag. I höstas släppte utvecklaren Heart Machine oss Solar Ash, och den nu utannonserade "uppföljaren" (som de själva hävdar inte är en uppföljare) till Hyper Light Drifter verkar ha en del gemensamt med det spelet.

Hyper Light Breaker är nämligen, till skillnad från föregångaren, i 3D och utspelar sig i en öppen spelvärld. Vi kommer dessutom inte behöva möta sagda världs faror på egen hand, eftersom spelet stödjer co-op för ett helt "team". Horder av fiender och gigantiska bossar väntar, och dessa ska vi kunna spöa med en rad olika vapen och föremål. Spelet har ett roguelite-upplägg, så experimentering med olika typer av karaktärer uppmuntras.

Men allt försvinner inte när man dör, för man har en bosättning att uppgradera mellan omgångarna. Ens prestationer i spelvärlden leder även till att den blir befolkad av fler och fler karaktärer.

Hyper Light Breaker ska släppas i early access under 2023. Spana in Steam-sidan för att se lite bilder och en GIF av lite gameplay.