Ghostbusters har inte bara fått en ny film, utan ett nytt spel är även på gång från Illfonic – Ghostbusters: Spirits Unleashed. För ett tag sedan bjöds vi på en lanseringstrailer och nu har IGN dessutom fått klämma lite på spelet och delat med sig av sina intryck.

Spelet kretsar kring asymmetrisk multiplayer – alltså fyra spökjägare mot ett spöke – där jägarna givetvis ska fånga spöket för att vinna, medan spöket verkar ha åtmninstone ett par olika alternativ för att kamma hem segern. Utöver att helt enkelt slå ut alla jägare kan spöket även skrämma slag på samtliga privatpersoner som finns utspridda på kartan. Spökjägarna kan dock kontra detta genom att lugna dem.

Spöket kan även hemsöka diverse föremål för att vilseleda spökjägarna och deras PKE-mätare, eller helt enkelt ta ett föremål i besittning i bästa Prophunt-maner. Jägarna måste i sin tur hitta och förstöra tre artefakter på banan, eftersom spöket kan återuppliva sig så länge minst en finns kvar. I sin arsenal har de klassiska protonkanoner – som är medvetet bångstyriga att kontrollera – fällor och andra prylar.

Ghostbusters: Spirits Unleashed ska släppas i år till Xbox Series X/S, pc och Playstation 4/5.