Ni minns kanske att folk började spekulera i att projektet Abandoned egentligen var Silent Hill och att det i själva verket var Hideo Kojima som låg bakom det – mycket tack vare att utvecklaren Blue Box tycktes antyda just det. Till slut gick dock Blue Box-chefen Hasan Kahraman ut med en video där han förkunnade att han var en riktig person och att de inte hade någon koppling till Silent Hill eller Kojima.

På senare tid har Hasan raderat tweets om spelet, vilket fått folk att tro att Abandoned kanske övergetts, men så är inte fallet. I en intervju med IGN säger han att de raderades för att hålla informationen om spelets framtid uppdaterad, vilket han inser var ett misstag.

De jobbar nu på en prolog till spelet, som han betonar inte är en demo, utan en 1–2 timmar lång introduktion till spelet som kommer att kosta en slant. Intäkterna från den ska sedan finansiera det fullständiga spelet. De planerar fortfarande att släppa prologen i år och att priset kommer att vara lågt.

Vidare säger han att prologen kommer att visa hur de anser att en realistisk survival-shooter bör vara och att de lagt mycket krut på att miljöerna ska se realistiska ut, även om de inte är en AAA-utvecklare.