Det blir ingen E3-mässa i år, men juni kommer ändå innehålla spel-events på vanligt vis. Hur många får vi veta under våren, men två är redan klara och det ryktas att en av de tyngsta namnen - Microsoft - också tänker köra.

Planeringen för en stor Xbox-show i juni är i full gång, menar journalisten Jeff Grubb i den här videon, rapporterar VGC. Grubb hävdar att Microsoft för samtal med "partners" för att säkra stora spel till Xbox-showen, som ju brukar innehålla några riktigt tunga spelnyheter och trailers. Men kom ihåg - det är fortfarande ett rykte.

Klart är däremot att förlaget Future kör sina PC Gáming Show och Future Games Show som vanligt. Båda går av stapeln den 12 juni och lovar omkring en timme vardera av spelnyheter, trailers och annat spelgodis. Även det Geoff Keighley-ledda Summer Game Fest blir av någon gång i juni.

Så spelsommaren 2022 blir defintivt av, även om det ännu är oklart hur stor den blir. Förra året kunde vi avnjuta E3-nära streams från en lång rad spelföretag, bland andra Microsoft, Ubisoft, Nintendo, Square Enix, Bandai Namco, Gearbox och Devolver. Och EA, fast de väntade till juli. Sony var däremot frånvarande.