För ett tag sedan meddelade Ubisoft att deras battle royale-satsning Hyper Scape kommer att stängas ner i slutet av april, bara 1 1/2 år efter att det släpptes. Men skam den som ger sig, för enligt journalisten och läckaren Tom Henderson jobbar de på ett nytt spel som tycks ha en del likheter med Hyper Scape rent designmässigt.

Tre källor ska ha bekräftat tredjepersonsskjutaren Pathfinder (kan vara ett kodnamn), och han ska dessutom ha fått se både bilder och videor från det. Henderson säger att det har grafisk design som liknar Hyper Scape, men lite mer åt det tecknade hållet.

Det rör sig fortfarande om ett battle royale, där lag om fyra spelare ska försöka ta sig till mitten av kartan för att slåss mot en boss. Två murar står dock i deras väg, och man kommer bara kunna ta sig förbi dem via specifika öppna portar, som skiljer sig från omgång till omgång. Det kommer även finnas andra datorstyrda fiender som man kan slåss mot för att gå upp i nivå. Precis som i battle royale-spel som Apex Legends spelar man som olika hjältar, som alla har egna förmågor.

Avslutningsvis säger Henderson att spelet uppenbarligen är i ett tidigt utvecklingsskede, men att det verkar ha en "unik flärd" som han tycker att Ubisoft-spel har saknat på senare år.