Guardians of the Galaxy gick hem hos både spelare och recensenter, men försäljningsmässigt blev det inte direkt någon framgångssaga. Det sålde sämre än Square Enix väntat sig, även om det börjat bättra sig under 2022. Men någon som är nöjd med själva spelet är Jean-Francois Dugas, senior creative director på Eidos Montreal.

I en intervju med Eurogamer säger han att spelet inte är perfekt och alltid kan bli bättre, precis som alla andra spel, men att han anser att det verkligen är något som sticker ut och som är värt att spela.

Jag ångrar inget. Vi gjorde allt vi kunde, men så ser verkligheten ut på marknaden ... Och vi får inte glömma att det är ett nytt varumärke [på spelmarknaden].

Han och senior narrative director Mary DeMarle säger dock att många nu spelar spelet, mycket tack vare att det inkluderats i Game Pass, och delar med sig av sina upplevelser. Men har den dåliga försäljningen uteslutit en uppföljare? Enligt Dugas ska man aldrig säga aldrig, men han vill i dagsläget inte avslöja vad de kommer att jobba med i framtiden.