Vi lever i något av en gyllene era när det kommer till att leva ut våra fantasier om att gå på magiskola. Den mest uppseendeväckande titeln är givetvis Hogwarts Legacy, som vi fick en riktigt matig titt på nyligen, men det har även dykt upp lite mindre titlar. Tidigare i år skrev vi om Songs of Glimmerick, och nu har projektet Spells & Secrets dykt upp på Kickstarter.

Spelet har redan tagit sig förbi sitt blygsamma mål på motsvarande 200 000 kronor, och ligger just nu på 340 000. I spelet ska vi få skapa vår egen elev på magiskolan Greifenstein, där det givetvis vankas lättsamma mysterier att upptäcka och mörka komplotter att nysta upp. Till hjälp har vi en uppsättning olika trollformler, och spelet ska dessutom stödja co-op både lokalt och via Steam Remote Play.

Det har ett roguelite-upplägg där man får börja om från början när man dör, men erfarenhetspoängen man samlat på sig kan användas till permanenta uppgraderingar av karaktären.

De siktar på att släppa spelet på Steam under det andra kvartalet 2023 och till Nintendo Switch under det tredje eller fjärde kvartalet 2023. Innan dess kommer det dock till early access på Steam under 2022.