Ms. Pac-Man är den omtyckta uppföljaren till Namcos dunderhit Pac-Man, men det var inte Namco som utvecklade spelet. Istället var det Pac-Mans amerikanska distributör, Midway, som lite på eget bevåg anlitade General Computer Corporation (GCC) för att göra ett konverterings-kit för Pac-Man vid namn Crazy Otto till en fullfjädrad uppföljare, som sedermera fick namnet Ms. Pac-Man.

Hon har sedan dess tagit en rättmätig plats i spelhistorien, och därför blev många förvånade över det faktum att hon ersatts av en helt ny karaktär vid namn Pac-Mom i Arcade Archives nysläppta port av spelet Pac-Land från 1984. Det hela uppmärksammades av Nick C. på Twitter, och han påpekade även att Jr. Pac-Man ersatts med Baby Pac-Man. Många tror därför att Ms. Pac-Man även kommer att vara ersatt i Pac-Man Museum+, som är ett paket med 14 Pac-Man-spel som släpps i maj.

Bandai Namco äger rättigheterna till Ms. Pac-Man, men GCC hade royalty-rättigheter som för några år sedan såldes till Atgames, vilket i sin tur ledde till en rättstvist mellan dem och Bandai Namco när de släppte en mikrokonsol som bland annat inkluderade Ms. Pac-Man. De kom till slut överens utanför domstol, men vad de kom fram till har hållits hemligt. Atgames slutade dock att inkludera Ms. Pac-Man i sin minikonsol.

Det skulle alltså kunna vara så enkelt som att Bandai Namco inte vill behöva betala royalties till Atgames, men det är heller inte omöjligt att den juridiska snårskogen går djupare än så.