Lätt frustrerat fick Halo Infinte-köparna finna sig i att co-op saknades när det i annars rätt hyllade spelet släpptes i december. Samarbetsläget skulle istället ingå i Season 2-uppdateringen som släpps nu i maj. Men nyss meddelades att co-op försenas och släpps vid ett senare datum.

Nu kommer nyheter om co-op, men dessvärre inte för Infinte. Istället har Halo 3 och Halo 3: ODST i den åtta år gamla samlingen The Master Chief Collection begåvats med plattformsöverskridande co-op så att pc- och Xbox-spelare kan lira ihop. Kanske inte vad Infinite-spelarna önskar höra just nu - men men. Utvecklaren efterlyser feedback på hur det funkar och låter förstå att det kan behövas mer testning än vad de själva genomfört för att garantera funktionaliteten. Länk för buggrapport i changeloggen. Den nämner för övrigt en rad andra ändringar med uppdateringen, både buggfixar och nya funktioner.

Halo Infintes co-op då? Jo, det ska släppas vid okänt datum medan Season 2 pågår. Den släpps den 3 maj och innehåller bland annat två nya kartor, nya spelformer och mer story.