Hardspace: Shipbreaker har varit i early access sedan sommaren 2020, men nu är det till slut dags för det att släppas officiellt. I en ny trailer (som inte gör det faktiska spelet rättvisa) avslöjar Focus Entertainment och Blackbird Interactive att det skarpa släppet sker den 24 maj.

Spelet kommer endast till pc, och utöver att bli köpbart på Steam kommer den även till Game Pass dag ett. Man spelar som en väldigt(!) skuldsatt individ som måste plocka isär rymdskepp för att långsamt beta av sin skuld.

Det gäller dock inte bara att hålla koll på vilka material som ska skickas in i vilken smältugn, utan även se till att man inte kapar något som leder till en explosion, att man mosas av en extra stor skeppsdel som man bogserar eller något annat otrevligt.

Men trots att döden lurar runt varje hörn – och man blir ju faktiskt klonad när man dör, mot en kostnad – så är det över lag ett väldigt rofyllt och lugnt spel. Fysiken är dessutom väldigt tillfredsställande, och det är något nästan meditativt med att långsamt flytta en fler ton tung rymdskeppsvägg i en tyngdlös torrdocka.