Undergenren "Xcom-liknande spel" har verkligen fått fart på senare år, med spel som Gears Tactics och Phoenix Point. Warhammer-älskare har även kunnat sätta tänderna i Warhammer 40,000: Mechanicus, och snart blir det mer av den varan. Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters är nämligen på väg, som alltså är uppföljaren till det Chaos Gate-spel som släpptes för nästan 25 år sedan.

Vi har tidigare sett lite kortare gameplay-klipp, men nu har Gamespot fått sätta tänderna i spelet, och bjuder på 20 minuters gameplay från det. Man spelar som några av Space Marines främsta soldater, Grey Knights, och målet är att sätta stopp för varbölden Nurgles otyg. Precis som i Gears Tactics uppmuntrar man snabbare och mer aggressivt spelande, bland annat genom att erbjuda kraftfulla närstridsattacker.

Något som definitivt inte imponerar i videon är ljuddesignen, som i vissa fall bjuder på väldigt fjösiga effekter och ibland till och med tycks sakna ljud. Det är givetvis möjligt att det är en äldre version av spelet som visas upp, men med tanke på att det ska släppas om mindre än en månad, 5 maj, är det lite oroväckande.