Firaxis jobbar för fullt med Marvel's Midnight Suns, men det blir knappast deras första spel i genren. De stod till exempel för 2016:s Xcom 2, som trots sina många buggar var ett riktigt underhållande strategispel. Har man lyckats missa det så är det glädjande nog gratis att hämta hos Epic Games Store i några dagar till, så passa på.

Spelet är uppföljaren till Xcom: Enemy Unknown, och istället för en pågående utomjordisk invasion är det nu gerillaliknande krigföring man måste ägna sig åt, eftersom utomjordingarna redan har lyckats göra sig hemma på jorden. Vi måste därför klara uppdrag, utveckla nya teknologier och uppgradera vår mobila bas för att ta tillbaka planeten.

Vill man istället njuta av naturen kan man sätta siktet på Insurmountable – ett roguelite-spel som kretsar kring att klättra i berg. Spelvärlden är uppdelad i hexagoner, och likt ett strategispel klickar man dit man vill gå. Det gäller dock att hushålla med energi och resurser, och man måste även fatta beslut i olika textbaserade händelser, ungefär som i Faster Than Light.

Nästa gratisrunda blir både skräckfylld och gullig, då svenskutvecklare Amnesia: Rebirth och Riverbond ska skänkas bort.