Eve Online har bjudit på sin beskärda del kontrovers under sina många år på marknaden. Senast kretsade det kring att utvecklaren CCP Games pudlade angående att lägga till NFT:er i spelet, och nu är det dags igen. Den här gången har de beslutat att höja priserna för Omega-prenumerationer och Plex-föremål i spelet, och inte helt oväntat är många spelare upprörda.

Omega är en premiumprenumeration som ger en tillgång till det fullständiga spelet och lite andra fördelar, snarare än den begränsade gratisversionen. Plex är i sin tur föremål som kan bytas in mot Omega-prenumerationer eller spelets valuta.

Beslutet innebär till exempel att priset för en månads Omega-prenumeration höjs från 14,99 $ till 19,99 $, medan en prenumeration på tolv månader höjs från 131,4 $ till 149 $. Plex kommer i sin tur att säljas i betydligt fler paket, från 50 till 20 000 plex. Priserna skiljer sig beroende på hur stort paket man köper, men som exempel får man idag 110 plex för 4,99 $, medan man i framtiden kommer att få 100 plex för samma pris. Skillnaden blir dock mindre ju större paket man köper.

CCP motiverar höjningen med att de måste justera för inflationen och att de vill fortsätta investera i Eve Onlines utveckling och tillväxt. Prishöjningarna kommer att börja gälla från och med 17 maj och de har än så länge bara delat med sig av siffror i dollar.