Snart 16 år efter monstersuccén Wii Sports släpper Nintendo på fredag en fortsättning till Switch, med det piffiga namnet Nintendo Switch Sports. Recensionsembargot lyfte i eftermiddags, och de lyckliga siter som fått spelet (FZ hör inte dit - vi får det inte förrän vid release) har publicerat sina omdömen.

Snittbetyget är aningen lågt för att vara ett Nintendo-spel: det har 75 av 100 på Metacritic efter 27 recensioner. Inga riktiga toppbetyg än, men heller inga regelrätta sågningar. Notera att spelets online-komponent inte satts igång än så alla recensioner gäller offline-spelande.

Shacknews menar att tre av de sex sporter som ingår är kul, och tre lämnar inget bestående avtryck. Kul: bowking, volleyboll och chambara (fight med träsvärd från varsin plattform). Bleka: fotboll, badminton och tennis. De landar ändå på betyget 8 av 10.

CGMag landar på betyget 7 av 10, och motiverar det med att blott sex sporter inte riktigt räcker, särskilt inte när tennis och badminton är rätt lika. Men i grunden beskrivs det som ett bra spel och god underhållning tillsammans med andra.

Även IGN pekar på att få sporter ingår: bara hälften av gamla Wii Sports Resorts. De påpekar att golf är på gång som dlc i höst, men att det saknas nu. Men även de landar på betyget 7 av 10, och menar att det i mångt och mycket är lika underhållande som Wii Sports.

Slutligen har vi Twinfire, som tycker om hur kontrollerna funkar och uppskattar underhållningsvärdet när flera spelar tillsammans. Men de tycker inte om solospelande där levlande och progression saknas, de tycker spelet saknar överraskningar och att vissa saker kräver att man är online. Betyget blir 3 av 5.

FZ kommer både recensera och streama Switch Sports. Streamen ser du preliminärt fredag kväll (kl. 20 på twitch.tv/fzplay) och recensionen läser du sannolikt på måndag.