MMO-rollspelet Final Fantasy 14 har nyligen fått ett nytt PVP-läge vid namn Crystalline Conflict, där två lag om fem spelare strider mot varandra. Och visst har det lett till en hel del skoj, men som vanligt på internet varvas detta med en dos trollande (ej att förväxlas med trolleri). Enligt spelets producent, Naoki Yoshida, har de fått in "ett oöverträffat antal rapporter" om spelare som antingen inte hjälper sitt lag eller gör allt för att jävlas med motståndarna under och efter matcher.

Yoshida nämner som sagt två olika oönskade beteenden, där det första handlar om spelare som antingen bara står och dräller under matcherna eller helt enkelt slutar spela när de känner att de håller på att förlora. Yoshida uppmanar därför folk att fortsätta slåss ända till slutet, oavsett om nederlaget är nära eller om man inte bryr sig om belöningarna.

Det andra oönskade beteendet handlar om att häckla, retas eller använda ovårdat språk i chatten, och gäller inte bara Crystalline Conflict, utan allt PVP-innehåll. Här nämner Yoshida upprepad användning av olika snabbfraser, som "Nice job!" och "Good Match!", trots att matchen inte är över. Han nämner även användning av emotes ovanpå besegrade spelare såväl som trakasserier efter matcher i form av direktmeddelanden i spelet eller på sociala medier.

Yoshida varnar nu spelare att de beteenden han beskriver i sitt inlägg är förbjudna och kan resultera i en avstängning på 3–20 dagar från spelet. I allvarligare fall kan till och med permanent avstängning bli aktuellt.