När det kommer till roguelites är Rogue Legacy en av mina storfavoriter, och om early access-versionen av uppföljaren Rogue Legacy 2 är något att gå på så levererar den ännu mer av samma goda. Men nu behöver man inte klafsa in i early access-träsket för att spela det, för sedan igår har det nått version 1.0 och är därmed helt släppt.

Det har inte hunnit trilla in jättemånga recensioner av det än i spelpressen, men det som publicerats är väldigt positivt. På Opencritic ligger det samlade betyget på respektabla 90/100, och 100 % av recensenterna rekommenderar spelet. Även på Steam trillar de goda omdömena in, och de senaste recensionerna från spelare är "överväldigande positiva".

I Rogue Legacy 2 får vi alltså återigen bege oss in ett slott, men även en del andra miljöer, för att dräpa bossar. Banorna är dock slumpmässigt genererade, och när man dör får man istället axla rollen som en ny arvinge, med varierande förmågor, styrkor och svagheter. Mellan varven uppgraderar man sitt familjehem för att få tillgång till nya klasser, förmågor och annat.